Het Yawara Ju-Jutsu logo

Het Yawara Ju-Jutsu embleem is ontwikkeld door Robin van der Mee, Ed Lammerts van Bueren en Mark Roos. In dit artikel delen we graag de betekenis van ons embleem.

Ieder element in het embleem heeft een betekenis:

1. The cirkel is open

Yawara Ju-Jutsu is een Martial Art die zich altijd zal blijven ontwikkelen. De oprichters hebben technieken van vele verschillende martial arts en uit eigen praktijk ervaring in dit systeem verwerkt. Effectieve technieken zijn geïntegreerd, technieken die op de straat lastig uit te voeren zijn zijn eruit gefilterd. Deze ontwikkeling zal door de grote diversiteit aan leraren uit uiteenlopende martial arts voortduren.

2. Yawara Ju-Jutsu in scholen

The Yawara Ju-Jutsu paraplu bestaat uit reflexen, vormen en principes. Deze principes moeten in alle Yawara Ju-Jutsu scholen beoefend worden. Verder heeft Yawara Ju-Jutsu in iedere school haar eigen identeit. Dit komt door de invloed van de achtergrond van de leraar. Een Karate school zal zijn zeer effective Karate techniques in zijn Yawara Ju-Jutsu stijl verwerken, net als een Aikido school, die zal meer technieken vanuit het zwaard er aan toevoegen.

3. De open hand

The Yawara Ju-Jutsu federation heet iedereen welkom die geïnteresseerd is in de information over Budo en kennis wil delen.

4. De open hand

Yawara Ju-Jutsu is een open hand Martial Art. Natuurlijk zijn gebruiken we de vuist ook, maar voor vele technieken gebruiken we de open hand of knokkels:

  • We gebruiken “sticky hands”, dat betekent dat we de armen niet vastpakken, dit zorgt er voor dat je een reactie kan voelen.
  • Een aanval naar het hoofd is met een open hand is effectief naar drukpunten.

5. Y.J.J.F.

Dit staat natuurlijk voor de Yawara Ju-Jutsu Federation. Een organisatie gebaseerd op vriendschap en het delen van martial arts informatie.

6. Het Ju-Jutsu Kanji

Hier staat is Jiu-Jitsu in Japanese tekens. De wortels van het Yawara Ju-Jutsu liggen in het Jiu-Jitsu.

7. De Japanese karakters op de band

De tekens op de linker kant betekenen “Budo”; de tekens aan de rechter kant betekenen “vrienden”. Dat is precies waar alles om draait, het verenigen van martial arts en het maken van vrienden.

8. De circle is rond

In vele martial arts, starten studenten met een witte band en trainen ze tot ze een zwarte band zijn. Als de liefde voor de martial art diep zit, vervolgen ze hun pad naar de rood/witte of zelfs rode band. De ware grootmeesters worden zelfs weer witte band. Dan is de circle rond.

In andere martial arts starten studenten met een rode band. In hun eerste examen krijgen ze een witte band, ook zij trainen voor hun zwarte band. Zit bij hun de liefde voor de martial art ook diep, dan vervolgen ook zij de weg naar de brede rode band. Ook daarmee is de circle rond.

Wij hopen dat jullie deze informatie interessant vonden.