Budokai Wor – 26 maart 2017

Budokai Wor – 26 maart 2017

De klok ging vannacht een uur vooruit, maar ondanks dat werden we ’s ochtends 10:00 uur hartelijk ontvangen door de trotse eigenaren van Budokai Wor. 1 april vindt de officiële opening plaats. Er was tot 2:00 uur in de nacht doorgewerkt om de zaal in gereedheid te brengen voor de seminar.

Na een rondleiding door het gebouw maakten we ons op voor de seminar. Ondank het mooie weer stroomde de zaal langzaam maar zeker vol, heel vol! Te vol? Nee, zeker niet! Yawara Ju-Jutsu technieken kunnen in een kleine ruimte beoefend worden. Er was weer een mengelmoes van budoka’s aanwezig; zoals Karateka’s uit verschillende disciplines, Yawara Ju-jutsuka’s, Jiu-Jitsuka’s, Qi-Gong meesters, Aikidoka’s, etc. Er waren veel bekende gezichten en veel nieuwe gezichten. De sfeer was weer gezellig. Je ziet steeds meer vriendschappen ontstaan, geweldig!

In de pauze kregen alle deelnemers een kopje thee of koffie, een extraatje van Budokai Wor, zeer attent!

De Lesstof:

De lesstof bestond in grote lijnen uit :

  • Het direct inkomen wanneer je aangevallen wordt.
  • Het belang van standen en reflexen.
  • Het doorvoeren van de eerste aanval, zowel ongewapend als gewapend, omdat deze altijd onverwacht komt. Vervolg aanvallen zijn beter in te schatten, omdat je weet waar je ze kan verwachten.
  • Vervolg technieken in de vorm van vinger-, pols- en nekklemmen, take-downs en vele drukpunten.
  • Als een rode draad kwam de “terugtrekkende arm” van een Tsuki steeds terug in de les. Het is een gevaarlijke grappling move, zeker als er jaren op getraind wordt. Wim heeft laten zien dat er vele toepassingen mogelijk zijn.

Hier is een hele kleine impressie van de seminar, veel plezier bij het kijken ervan.

Train altijd voorzichtig met je partner! Respecteer het gevaar van klemmen en drukpunten.

Oefen onbekende technieken bij of met een erkende leraar (ongeacht welke martial art).