Sappemeer – 21 mei 2017

Als je het risico durft te nemen om Nederland per ongeluk uit te rijden, dan zit je in Sappemeer goed! Mis je de afslag, dan zit je in Duitsland of je kan wandelen op de Wadden.

Sappemeer voelt als thuiskomen. De sfeer is er altijd uitermate ontspannen en gezellig! Dus hoe geweldig was het dat op deze (zoals altijd) prachtige zonnige zondag budoka’s van verschillende disciplines aanwezig waren, zoals uit: (Yawara) Ju-Jutsu, Aikido, Hapkido, Taekwondo, Karate, etc. Ze kwamen vanuit België, Zuid-Holland, Noord-Holland, Friesland (!! Ja, Yawara verbroedert op vele manieren) naar het prachtige Groningen.

De gebroeders Erik en Jelle Knoop stonden ons al op te wachten met een overheerlijk kopje koffie. Na de welbekende hartelijke begroetingen over en weer konden we lekker beginnen.

Dit keer stonden alleen verdedigingen tegen mes en stok centraal. Hierbij was het onderdeel “onverwachte mes aanvallen” erg leuk en intimiderend. Wat doe je in een dergelijk situatie, hoe kan je reageren! Natuurlijk werden er ook weer bewegingen uit (Karate) kata’s uitgelicht (Bunkai) en werd het gebruik van drukpunten niet overgeslagen. Hier is een impressie van de seminar:

Aan het einde van de Seminar kreeg Iris van Overveld kreeg haar 1e Dan Yawara Ju-Jutsu en diploma voor Leraar A uitgereikt. Hiervoor heeft zo onlangs een fantastisch examen afgelegd. De laatste stap was om zelf een Yawara cursus voor te bereiden en te gegeven. Dit heeft ze gedaan onder toezicht van Shihan Ed Lammerts van Bueren.

Van harte gefeliciteerd Iris, petje af voor je inzet en doorzettingsvermogen!

Train altijd voorzichtig met je partner! Respecteer het gevaar van klemmen en drukpunten.

Oefen onbekende technieken bij of met een erkende leraar (ongeacht welke martial art).