Training

De Y.J.J.F. is opgericht met als doel de zelfverdedigingsstijl Yawara Ju-Jutsu, die gebaseerd is op pure zelfverdediging, te delen. De stijl wordt beoefend door budoka’s die er behoefte aan hebben de realistische Yawara Ju-Jutsu technieken te integreren in hun eigen stijl.

Waar kan ik Yawara Ju-Jutsu beoefenen?

Tijdens Yawara Ju-Jutsu seminars

De Y.J.J.F. organiseert minstens 4 keer per jaar een seminar op verschillende locaties in Nederland. Dit geeft iedere budoka de mogelijkheid Yawara Ju-Jutsu technieken te leren. Alle martial arts liefhebbers zijn welkom om deel te nemen aan deze seminars, ongeacht bond, stijl of graduatie. Het is gemoedelijk, gezellig en leerzaam. De stof wordt aangepast aan de groep budoka’s die aanwezig is. Iedereen krijgt aandacht en zal plezier beleven aan de lessen en iets mee kunnen nemen voor in hun eigen stijl. De leraren zijn zeer toegankelijk en hebben het doel hun kennis met u te delen. Heeft u interesse in een seminar in uw school, neem dat gerust contact met ons op.

Bij Yawara Ju-Jutsu scholen

In Nederland vindt u steeds meer Yawara Ju-Jutsu scholen. Indien de school die u bezoekt op bijgaande kaart staat kunt u er van uit gaan dat u les krijgt volgens het Yawara Ju-Jutsu systeem.

Op de Yawara Ju-Jutsu lerarenopleiding

Wij hopen dat Yawara Ju-Jutsu in de toekomst in heel Nederland beoefend kan worden. Daarom zijn er 2 leraren privé opleidingen ontwikkeld.

 • Yawara Ju-Jutsu leraren opleiding A: Hier voorzien we de leraren van:
  • een opleidingsplan van 5e kyu t/m 1e Kyu Yawara Ju-Jutsu.
  • U maakt kennis met het hele basis programma, zoals: de Yawara standen, verplaatsingen, reflexen, kata’s (lege hand, wapens).
  • U maakt kennis met zenuwpunten, wapentraining, take-downs (geen judo worpen), klemtechnieken en nog veel meer! De opleiding wordt afgesloten met een examen. De leraar wordt 1e Dan Yawara Ju-Jutsu (Jiu-Jitsu dangraden van andere erkende organisaties worden overgenomen).
 • Yawara Ju-Jutsu leraren opleiding B: opleidingsplan van 1e kyu naar dangraden niveau. In deze opleiding gaan we veel dieper in op de stof. Men moet leraar A zijn om aan deze opleiding deel te nemen. Deze opleiding staat niet op de planning.

Om kwaliteit te kunnen waarborgen zijn er toelatingseisen:

 • Alleen rijks erkende leraren of leraren met staat van dienst en/of jarenlange ervaring in het lesgeven worden toegelaten.
 • De budoka moet minimaal in het bezit zijn van een 1e dan van een erkende organisatie.
 • Cursisten moeten in staat zijn de aangeleerde stof direct eigen te maken (dus om ze te trainen).

Wat als u het leraren diploma heeft behaald?

Indien u na het behalen van het Yawara Ju-Jutsu diploma les wil geven kan dat, wij blijven u ondersteunen door middel van:

 • Gratis leraren trainingen en gratis privé trainingen
 • Leraren en scholen zijn kosteloos verbonden aan de Y.J.J.F.
 • Uw school wordt gepromoot, zonder extra kosten.
 • De leraren krijgen extra stof naar behoefte via video’s en geheime fb pagina
 • Op de website delen we alle lesstof en informatie in afgeschermde pagina’s.

Privélessen

Het is ook mogelijk om privé lessen te volgen. Dit kan om lekker te trainen of om leraar te worden. Bent u geïnteresseerd of heeft u behoefte aan meer informatie, vul dan het contact formulier in er is altijd wel een leraar bij u in de buurt.